احتمال آسیب های فیزیکی یا بیماری همیشه و در همه جا وجود دارد. در صورت بروز حادثه مدتی طول می کشد تا نیروهای امدادی در محل حضور پیدا کنند، به همین دلیل وجود جعبه کمک های اولیه ضروری است تا بتوان اقدامات اولیه مانند جلوگیری از خونریزی را بلافاصله انجام داد. وجود این وسیله در منزل، مدرسه، محل کار، رستوران، فروشگاه ها و به طور کلی در همه جا ضروری خواهد بود. آشنایی با اقدامات اولیه برای نجات بیمار در صورت بروز حادثه یا شرایط اورژانسی برای تمامی افراد مهم و ضروری است. زمانی که به سفر می روید، همراه داشتن وسایل پزشکی اهمیت زیادی دارد. در هر زمان و مکانی که حادثه ای روی می دهد و یا در شرایطی که وضعیت سلامت بیماران تغییر میکند، وجود کیف کمک های اولیه لازم خواهد بود.
ویژگی های جعبه کمک های اولیه
ویژگیهای یک جعبه کمکهای اولیه بر اساس نیازها و مقصد استفاده میتوانند متنوع باشند. اما در کل، ویژگیهای مهمی که باید در نظر گرفته شوند، عبارتند از:
- جنس و مقاومت: جعبه باید از مادهای ساخته شده باشد که مقاوم در برابر شرایط مختلف محیطی باشد. این شامل مقاومت در برابر ضربه، رطوبت، و شرایط سخت مانند دمای بالا یا پایین میشود.
- ضدآب بودن: اگر جعبه برای استفاده در مکانهای مرطوب یا زمینههای آبی مورد استفاده قرار میگیرد، وجود ویژگیهای ضدآب و تزریق نشدن آب به داخل جعبه مهم است.
- قابلیت قفل کردن: برخی از جعبههای کمکهای اولیه دارای قفلهای ایمنی هستند تا جلوی دسترسی غیرمجاز به محتوا را بگیرند.
- برچسبگذاری: ویژگیهای خوبی مثل برچسبهای مشخص کننده محتوا میتوانند در شناسایی سریع تجهیزات کمکهای اولیه کمک کنند.
- مکانیابی و سازماندهی: برخی از جعبهها دارای داخلیهای تقسیمبندی شده و جیبها یا طبقهبندیهای جداگانه برای سازماندهی بهتر تجهیزات هستند.
- دستگیره و قابلیت حمل: ویژگیهای مانند دستگیرهها و دستهها برای حمل و انتقال راحت تعبیه شده در جعبه میتوانند بسیار مفید باشند.
- امکان افزودن مواد شخصی: برخی از جعبهها دارای جیبها یا فضاهای اضافی هستند تا شما بتوانید موارد شخصی خود را نیز به آن اضافه کنید.
- دستورالعملها و کارتهای اطلاعاتی: ویژگیهای آموزشی مانند دستورالعملها و کارتهای اطلاعاتی برای اجرای تکنیکهای اولیه به درستی میتوانند بسیار مفید باشند.
توجه به ویژگیهای مناسب در انتخاب جعبه کمکهای اولیه میتواند در استفاده بهینه از آن در مواجهه با حوادث و آسیبهای مختلف کمک کند.
انواع جعبه کمک های اولیه
جعبه و کیف کمک های اولیه در اندازه ها و انواع مختلف تهیه می شوند که هر کدام از آنها در مکان های خاصی مورد استفاده قرار می گیرند.
- جعبه کمک های اولیه شخصی
کوچکترین نوع کیف کمک های اولیه است و مناسب افرادی بوده که به تنهایی زندگی کرده و یا سفر می روند. در درون این کیف می توان لوازم و داروهای مورد نیاز را قرار داد. اندازه کوچک این کیف، حمل آن را آسانتر می کند و حتی می توان آن را درون کیف شخصی یا ساک های کوچکتر نیز قرار داد.
- جعبه کمک های اولیه دیواری
این جعبه همانطور که از نام آن مشخص است، به دیوار نصب می شود و دارای چندین طبقه مجزا است که در هر کدام از آن ها اقلام متفاوت مانند داروها، وسایل ضدعفونی زخم و باندها، پمادها و دیگر لوازم قرار می گیرد. جعبه کمک های اولیه دیواری اندازه بزرگتری داشته و قابل حمل نیست، به همین دلیل دامنه کاربرد کمتری دارد.
- جعبه کمک های اولیه رستوران
وجود کیف کمک های اولیه برای رستوران ها بسیار مهم و ضروری است و طراحی آن به گونه ای است که قابل ضدعفونی کردن باشد. این ویژگی باعث می شود تا به راحتی آن را در داخل آشپزخانه رستوران نگهداری کرد. لوازم سوختگی یکی از اصلی ترین اقلام این کیف است.
- کیف کمک های اولیه اورژانس
این نوع کیف برای اقدامات اولیه اورژانسی مورد استفاده قرار می گیرد و وسایل درون کیف به گونه ای است که استفاده از آن ها نیاز به آموزش و آگاهی دارد. در درون کیف کمک های اولیه اورژانس وسایلی مانند گوشی پزشکی، دستگاه فشار خون، وسیله نورپردازی، دستگاه تست قند خون و غیره نیز جای می گیرد. این کیف دارای بندهایی است که حمل و جابجایی آن را راحت تر می کند.
- کیف کمک های اولیه ضدآب
کیف کمک های اولیه ضدآب مناسب کسانی است که بیشتر به سفرهای دریایی می روند. این وسیله کاملا ضد آب بوده و پوشش خارجی آن شفاف است، به گونه ای که تمامی وسایل داخل کیف مشخص می شوند. این کیف دارای دو بخش مجزا است که می توان در هر سمت وسایل مختلفی قرار داد.
- جعبه کمک های اولیه صنعتی (محل کار)
این نوع جعبه ها برای استفاده در محل کار و محیط های صنعتی طراحی شده اند که فلزی، مقاوم و سفید رنگ هستند. این وسیله دارای سه قفسه برای نگهداری لوازم و داروها است و مقاومت بدنه، آن را برای نگهداری در محیط کارخانه ها مناسب کرده است. این جعبه قابل جابجایی بوده اما می توان آن را روی دیوار نیز نصب کرد.
لوازم و داروهای جعبه کمک های اولیه
محتویات جعبه کمک های اولیه به دو دسته لوازم و داروها تقسیم میشود که وجود هر یک از آنها ضروری است. در این بخش به معرفی این تجهیزات و داروها می پردازیم.
لوزام کیف کمک های اولیه
- چسب نواری
- چسب زخم
- نوار چسب
- باندهای نواری و سه گوش
- نوارهای بانداژ
- محافظ یا پد چشم
- تخته آتل برای شکسته بندی های کوچک
- گلوله های پنبه ای
- دستکش معاینه یک بار مصرف
- بتادین
- ژل شوینده
- ضدعفونی کننده دست
- حوله
- محلول شستشوی چشم
- محلول آمونیاک برای تحریک تنفس
- کیسه های پلاستیکی در اندازه های مختلف
- قیچی و موچین
- تب سنج
- صابون
- پماد سوختگی
- بوستر یا دستگاه مکنده برای شستشوی زخم ها
- نمک استریل برای شستشو
- ماسک جراحی
- سرنگ
- زانو بند
- فنجان یا قاشق دارو
- کیف یخ
- کیسه آب گرم
- کبریت
داروهای کیف کمک های اولیه
- آنتی هیستامین مانند دیفن هیدرامین
- داروهای مسکن مانند استامینوفن و ایبوپروفن
- پماد آنتی بیوتیک
- ژل آلوئه ورا
- لوسیون کالامین
- داروی ضد اسهال
- ملین
- آنتی اسیدها
- کرم هیدروکورتیزون
- داروهای سرفه و سرماخوردگی
- قرص ضد تهوع
- قرص هیوسین ضد اسپاسم عضلات
- دیازپام رکتال
- داروهای شخصی
نکات مهم در استفاده از کیف کمک های اولیه
برای نگهداری و استفاده از لوازم و داروهای موجود در جعبه کمک های اولیه نکات زیر را مدنظر قرار دهید.
- جعبه کمک های اولیه را در دمای بین 20 تا 30 درجه سانتی گراد نگهداری کنید.
- این جعبه را دور از دسترس کودکان قرار دهید، چرا که دسترسی به آن برای کودکان خطرناک است.
- به وسایل درون جعبه یک چراغ قوه نیز اضافه کنید و باتری آن را در بیاورید.
- اگر در خانواده خود بیمار دیابتی دارید، دستگاه تست قند خون را نیز به جعبه خود اضافه کنید.
- وسایل ضد عفونی زخم و داروها را در پلاستیک های جداگانه قرار داده و داخل جعبه بگذارید.
- بهتر است از کیفی استفاده کنید که مقاوم بوده و ضد آب باشد.
- در صورتی که قصد سفر دارید، پیش از حرکت محتویات جعبه کمک های اولیه را بررسی کنید.
- شیوه استفاده از داروها و لوازم داخل جعبه را یاد بگیرید و به کلیه اعضای خانواده آموزش دهید.
- به تاریخ انقضای داروهای درون جعبه توجه داشته باشید. هر 6 ماه یک بار تاریخ انقضای تمامی دارو، محلول های ضدعفونی و شست و شو و دیگر اقلام مصرفی را کنترل کنید و در صورت تمام شدن تاریخ انقضا، آنها را دور ریخته و با داروهای جدید جایگزین نمایید.
موارد مهم در هنگام خرید جعبه کمک ها اولیه
- نیازها و اهداف: ابتدا تعیین کنید که این جعبه برای چه مناسبتی و کجا استفاده میشود. آیا برای خانه، اتومبیل، مسافرت یا محیطهای خاصی است؟
- محتوا: انواع مختلفی از جعبههای کمکهای اولیه وجود دارند. مطمئن شوید که محتوای آن متناسب با نیازهای شما و تعداد افرادی که از آن استفاده میکنند، است. اجزای اساسی ممکن است شامل ضمادهها، پانسمانها، ضدعفونیکنندهها، اسپری مواد ضد زخم، کارد و ابزارهای کمکی باشند.
- معتبری بودن: اطمینان حاصل کنید که جعبه کمکهای اولیه از یک منبع معتبر تهیه شده است. این میتواند از کیفیت و کارایی محصول تاثیر بگذارد.
- اندازه و قابلیت حمل: مطمئن شوید که جعبه به اندازه کافی کوچک یا بزرگ برای نیازهای شماست و آیا به راحتی در مکانی که نیاز دارید حمل میشود.
- گارانتی و خدمات پس از فروش: بررسی کنید که آیا جعبه دارای گارانتی است و آیا شرکت سازنده خدمات پس از فروش دارد.
- دانش و آموزش: بدانید چگونه از مواد و تجهیزات داخل جعبه استفاده کنید. آموزشهای کمکی میتواند در صورت بروز وقوع حادثه بسیار مفید باشد.
- امکان اضافه کردن موارد شخصی: در نهایت، به دلخواه خود میتوانید به جعبه کمکهای اولیه موارد شخصی خود مانند داروها یا وسایل خاص اضافه کنید.
سخن پایانی:
جعبه کمکهای اولیه یک ابزار مهم در مواجهه با موقعیتهای اورژانسی و حوادث آسیبزا است. این جعبه حاوی تجهیزات و مواد مختلفی مانند ضمادها، ضدعفونیکنندهها، داروها و وسایل پزشکی کوچک میباشد. کارایی جعبه کمکهای اولیه شامل ارائه کمک های فوری، کاهش خطرات، حفظ سلامتی، اجرای تکنیک های اولیه و مساعدت در مواقع پزشکی است. به طور کلی، داشتن جعبه کمکهای اولیه و دانش در مورد استفاده صحیح از آن میتواند در مواجهه با حوادث و آسیبها به نجات افراد و کاهش عوارض آسیبزا کمک کند.
منبع:
https://darmankala.com/blog/first-aid-kit-contents/